مرتضی جعفریپور با بیان اینکه انجمن ناشران دانشگاهی جشنواره کتاب را همزمان با هفته کتاب برگزار میکند، به خبرنگار ایرنا گفت: چند دوره است که جشنواره کتاب را در هفته کتاب برگزار میکنیم. در این دوره سه نشست با موضوع تابآوری برای ناشران دانشگاهی برگزار خواهدشد که در این نشستها اساتید مطرح دانشگاهی به بررسی مسائل میپردازند.
عضو هیات مدیره انجمن ناشران دانشگاهی درباره موضوع نشستها توضیح داد: نخستین نشست با موضوع برنامهریزی برای سازمانها برگزار میشود. زیرا ناشران بعد از همهگیری کرونا با مشکلات متعددی مواجه شدند. در این نشستها گفته میشود که اگر ناشر برنامهریزی خوب و بهروز داشته باشد، میتواند بر مشکلات و مسائل خودش پیروز شود وگرنه قطعا همه سازمانهای کوچک نابود میشوند.
مدیر نشر آثار سبحان ادامه داد: دومین موضوع نشست تابآوری و فناوری در تولید است. در این نشست درباره روشهایی صحبت میشود که ناشران کوچک به وسیله آن میتوانند در مواجهه با مشکلات اقتصادی، تولید خود را به سمت و سویی ببرند تا پاسخگوی هزینههای نشر باشد و همچنین برای ناشر سودی باقی بماند. سومین سخنرانی با موضوع تابآوری و راهکارهای نوین در توزیع و بازاریابی است.
تقدیر از ناشر پیشکسوت در جشنواره کتاب
جعفریپور با اعلام اینکه انجمن ناشران دانشگاهی در جشنواره کتاب از یک ناشر پیشکسوت و یک کتاب تقدیر خواهند کرد، افزود: ناشر پیشکسوت و کتاب برگزیده از میان ناشران دانشگاهی انتخاب میشود. کارگروهِ انتخابِ کتاب مشغول این کار هستند. کتابهایی که ناشران برای شرکت در این بخش جشنواره به انجمن ناشران دانشگاهی معرفی کردند، باید برای نخستین بار در سال ۱۴۰۰ منتشر شدهباشد و کتابهای تالیف در اولویت قرار میگیرند؛ مگر اینکه کتاب ترجمه دارای خصوصبات خاص باشد.
عضو هیات مدیره انجمن ناشران دانشگاهی با بیان اینکه گروهی برای انتخاب ناشر پیشکسوت در حال بررسی سوابق ناشران هستند، گفت: برخی از ناشران بیش از ۴۰ سال است که در حوزه نشر دانشگاهی مشغول به فعالیت هستند، هر دوره انجمن ناشران دانشگاهی در جشنواره کتاب از یک ناشر پیشکسوت تقدیر میکند.
به گفته این ناشر هفت نفر از اعضای هیات مدیره انجمن ناشران دانشگاهی به نمایندگی از کل ناشران دانشگاهی با محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار خواهندکرد. هنوز هماهنگیها در این موضوع انجام نشده است.
همه ناشران نمیتوانند از کاغذ تولید کارخانه مازندران استفاده کنند
جعفریپور با اشاره به قیمت کاغذ خارجی که به بندی یک میلیون و ۳۸۰ هزار تومان رسیده بود، گفت: وقتی کاغذ از راه واردات یا تولید به بازار تزریق میشود، موجب کاهش قیمت کاغذ در بازار خواهدشد. به دنبال تولید هزار تن کاغذ در شرکت مازندران، قیمت هر بند کاغذ ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان کاهش پیدا کرد. البته باید در نظر داشت. همه ناشران نمیتوانند از کاغذ تولید کارخانه مازندران استفاده کنند و برخی از ناشران از این کاغذ راضی و برخی ناراضی هستند.
عضو هیات مدیره انجمن ناشران دانشگاهی با تاکید بر اینکه نشر آثار سبحان تعداد عناوین بالایی کتاب را در سال تولید میکند، بیان کرد: کتابهایمان را با کاغذ ساخت کشور اندونزی چاپ میکنیم. این در حالی است که هر زمان کاغذ لازم داریم، این کالای ضروری به انتشارات آثار سبحان اختصاص داده نمیشود؛ بلکه فقط زمانی که کاغذ خارجی وارد میکنند، از آن به ناشران اعطا میشود.
او با اشاره به اینکه حتی کاغذ وارداتی از اندونزی هم برای چاپ تصویر میتواند نامناسب باشد، افزود: مشکل کاغذ مازندران این است که در دستگاه چاپ دیجیتال جمع میشود اما در هر صورت فشار بازار را کم کردهاست و ناشرانی که از کاغذ خارجی استفاده میکنند، میتوانند کاغذ را با قیمت مناسبتر نسبت به قبل خریداری کنند.
۵۵۵۵