او که در ۶ دوره گذشته جایزه ادبی ارغوان در کنار حسین سناپور و احمد پوری به عنوان هیات داوران، آثار راه یافته به مرحله نهایی این جشنواره را بررسی می‌کنند، در ارزیابی آثار راه یافته به ششمین دوره جایزه «ارغوان» به خبرآنلاین، می‌گوید: همچون دوره‌های گذشته ما ۳۰ قصه‌ای را خواندیم که از سوی هیات انتخاب جایزه به مرحله نهایی راه پیدا کردند.

او ادامه می‌دهد: آنچه در قصه‌های امسال خیلی عجیب می‌نمود، بار خشونت و جنبه‌های منفی داستان‌ها بود. ما بسیار متاسف شدیم چرا که اغلب داستان‌ها پر از رنج، درد و خشونت بودند.

گلستان البته باور دارد که این داستان‌ها برآمده از شرایط اجتماعی است و در این باره توضیح می‌دهد: به هر حال شرایط اجتماعی در حال و هوای این قصه‌ها بسیار موثر است زیرا در دوره‌های گذشته این همه خشونت و رنج و درد در داستان‌های جوانان دیده نمی‌شد. جالب است که ما سه داور در گفتگویی هم که با یکدیگر داشتیم هم‌نظر بودیم که این اندازه تلخی و غم که در داستان‌ها وجود دارد، نشان‌گر معضلاتی است که نسل جوان ما دچار آن شده است.

او ابراز تاسف می‌کند که هیچ یک از داستان‌های رسیده لطیف و زیبا نبوده است.

لیلی گلستان: جوانان امروز اغلب پر از رنج، درد و خشونت می‌نویسند که محصول شرایط اجتماعی است/ ما سال‌هاست هشدار می‌دهیم ولی کو گوش شنوا

گلستان در پاسخ به اینکه تلخی و رنجی که در این داستان‌ها موج می‌زند، می‌تواند هشداری بابت وضعیت اجتماعی کشورمان باشد، می‌گوید: ما سال‌هاست هشدار می‌دهیم ولی کو گوش شنوا؟!

او از ضعف نویسندگان جوان در زبان فارسی به عنوان دیگر نکته تاسف‌انگیز در داستان‌های امسال یاد می‌کند و می‌گوید: تعداد زیادی از نویسندگانی که داستان‌های خود را ارایه کرده بودند، در بحث زبان فارسی ضعف داشتند در حالیکه این ضعف در دوره‌های گذشته این اندازه مشهود نبود. متاسفانه به نظر می‌رسد تعدادی از نویسندگان جوان به زبان مادری خود و قواعد آن کم‌اعتنا هستند و این کم‌توجهی برای من به شخصه بسیار دردناک است.

او با تمام اینها از یک نکته خوشحال‌کننده هم سخن می‌گوید: با همه اینها چند قصه بسیار درخشان هم داشتیم که از تخیل نویسندگان جوان نشات گرفته بود. خوشبختانه با وجود شرایط موجود ، شور و شوق نوشتن در بچه‌های جوان از بین نرفته است. به طوری که شخصا پیام‌های بسیار زیادی از جانب آنان دریافت کردم که به خاطر برگزاری جایزه، تشکر و ابراز خوشنودی کرده بودند.آنان خوشحال هستند که می‌توانند استعداد خود را بروز دهند و کسانی هستند که از آنان و توانمندی‌هایشان حمایت کنند.

گلستان با تاکید بر اینکه برگزارکنندگان جایزه «ارغوان» همچنان به حمایت خود از جوانان ادامه می‌دهند، اضافه می‌کند: ما همچنان در کنار جوانان هستیم، از آنان حمایت می‌کنیم و قصه‌های خوب را منتشر می‌کنیم. کمااینکه برگزیدگان دوره‌های گذشته، خود، نویسنده شده‌اند و مستقلا کتاب‌های خود را منتشر کرده‌اند و این خستگی را از ما دور می‌کند.

او در پایان می‌گوید: با وجود همه سختی‌ها، همیشه امید داریم و این برایمان نقطه روشنی است که بچه‌های جوان مستعد را به عنوان نویسندگان جوان به جامعه ادبی کشور معرفی کنیم.

۵۷۵۷

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!