به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ارزیابی تعداد ۱۵۲۷ عنوان کتاب چاپ اول سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ که به دبیرخانه جایزه مهرگان رسیده بود در مدت ۱۸ ماه توسط پنج داور در مرحله مقدماتی و هفت داور در مرحله نهایی، مجموعا ۱۲ داور جایزه مهرگان ادب انجام شد و فهرست نهایی داوران در زمستان سال ۱۴۰۰ به دبیرخانه جایزه رسید، اما انتشار فهرست‌ها به تعویق افتاد که دلایل این تأخیر و همچنین علت برگزار نشدن مراسم اختتامیه جایزه در اطلاعیه‌های قبلی دبیرخانه به آگاهی عمومی رسیده است.

داوری آثار مرحله مقدماتی را قباد آذرآئین، سودابه سلگی، مانی پارسا، آرزو چربدست و کرم‌رضا تاجمهر بر عهده داشتند. داوری مرحله نهایی نیز توسط جواد اسحاقیان، هلن اولیایی‌نیا، حسین آتش‌پرور، جواد پویان، سیاوش گلشیری، لیلا صادقی و ابوالفضل حسینی انجام شد.

۱۲ داور جایزه مهرگان ادب همزمان با بررسی و گزینش رمان‌ها و مجموعه داستان‌های زبان فارسی به ارزیابی ۲۵ اثر منتشر شده در حوزه ”ادبیات زبان مادری“ پرداخته و ۴ رمان و یک مجموعه داستان را شایسته راه‌یابی به فهرست نهایی دانستند.

علیرضا زرگر بنیان‌گذار و مدیر جایزه مهرگان از تلاش مؤثر داوران جایزه مهرگان که با صرف وقت و دقت زیاد، داوری آثار پرشمار این دوره را بر عهده داشتند، قدردانی کرد. وی با اشاره به کاستی‌ها و موانع مختلفی که ادامه حیات جوایز مستقل و خصوصی را با مخاطره جدی روبرو کرده گفت پس از سه دهه فعالیت همچنان نگران ادامه حیات جایزه مهرگان است.

دبیرخانه جایزه مهرگان رمان‌ها و مجموعه داستان‌های مرحله نهایی جایزه مهرگان ادب را به این شرح اعلام کرد:

رمان‌های راه‌یافته به مرحله نهایی جایزه مهرگان ادب زبان فارسی (به نظم الفبایی نام کتاب‌ها)

– اپرای خاموشی صدا در تالار رودکی؛ جمشید ملک‌پور؛ افراز

– او؛ زاهد بارخدا؛ روزبهان

– بزها به جنگ نمی‎روند؛ مهیار رشیدیان؛ نیلوفر

– بلیت برگشت؛ نسیم وهابی؛ مرکز

– پرده آهنین؛ علی شروقی؛ ثالث

– غزال، آهوی باغ زعفرانیه؛ شرویندخت ایازی؛ روشنگران و مطالعات زنان

– طبرخون؛ محسن فاتحی؛ آماره

مجموعه داستان‌های راه‌یافته به مرحله نهایی جایزه مهرگان ادب زبان فارسی (به نظم الفبایی نام کتاب‌ها)

– آختامار؛ هما جاسمی؛ نگاه

– برف سرخ و دیگر داستان‌ها؛ طیبه گوهری؛ نیلوفر

– چشم سگ؛ عالیه عطایی؛ چشمه

– چیدن یال اسب وحشی؛ علی صالحی بافقی؛ مرکز

– حافظه‌ی پروانه‌ای؛ بهناز علی‌پور گسکری؛ آگه

– رنو ۵ ؛ ارغوان پورعلی؛ بان

– زمستان شغال؛ فرهاد رفیعی؛ نیماژ

رمان‌های راه‌یافته به فهرست نهایی جایزه مهرگان ادب زبان مادری – دوره‌های دوم و سوم
(به نظم الفبایی نام کتاب‌ها)

– برای دوست داشتن دیر نیست (ترکی‌آذربایجانی)؛ صمد رحمانی خیاوی؛ مترجم: نسیم جعفرزاده؛ تبریز، ییلاق قلم.

– پرندگان در باد (کردی)؛ عطا نهایی؛ مترجم: رضا کریم مجاور؛ تهران، به نگار.

– چشمان کهربایی درخت مُر (ترکی‌آذربایجانی)؛ رقیه کبیری؛ مترجم: حمزه فراهتی؛ تهران، نشانه.

– گنطره (عربی)؛ هادی هیّالی؛ مترجم: نویسنده؛ کرج، نونوشت.

مجموعه داستان راه‌یافته به فهرست نهایی جایزه مهرگان ادب زبان مادری – دوره‌های دوم و سوم

– با شهرزاد در شب‌های کردستان (کردی)؛ جمعی از نویسندگان کرد؛ مترجم: رضا کریم مجاور؛ تهران، کوله پشتی.

به گزارش خبرآنلاین این جایزه ادبی و علمی پیش‌تر در اطلاعیه ای از سرگیری فعالیت جایزه مهرگان پس از وقفه یک ساله را تشریح کرده بود.در آن اطلاعیه آمده بود:

دبیرخانه جایزه مهرگان به دنبال حوادث تلخ و اندوهبار پاییز سال گذشته مراسم اختتامیه جوایز مهرگان را که طبق برنامه اعلام شده قبلی قرار بود در روز ۲۹ مهرماه سال ۱۴۰۱ در شهر شیراز برگزار شود لغو کرد. این تصمیم مهم که در سه دهه فعالیت جایزه مهرگان کم سابقه بود در فضای اجتماعی به شدت ناآرام و ملتهب آن روزهای ایران گرفته شد و وقفه‌ای یکساله در فعالیت دبیرخانه جایزه مهرگان پدید آورد. دلایل این تصمیم که از سوی مدیر و ۲۴ تن از داوران جایزه مهرگان علم و ادب اتخاذ شده بود، طی اطلاعیه‌ای در یازدهم مهرماه سال گذشته در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی انعکاس یافته است. هرچند شرایط دشوار اجتماعی و فضای حاکم بر ادبیات، علم و هنر ایران هم اکنون نیز چندان تفاوتی با پاییز سال گذشته نکرده است، اما دبیرخانه جایزه مهرگان با احترام به آرای داوران جایزه که بیش از ۱۸ ماه برای خواندن و داوری آثار صرف وقت کرده بودند و نیز در پاسخ به انتظار طولانی نویسندگان کتاب‌های ادبی و علمی، کنشگران و تشکل‌های مردم‌نهاد حوزه محیط زیست ایران که اسامی آن‌ها قبلاً در فهرست‌های بلند و نیمه نهایی جایزه اعلام شده بود، وظیفه خود می‌داند که فهرست نهایی دوره‌های بیست‌ویکم و بیست‌ودوم جایزه را اعلام کرده و در صورت امکان با فاصله کوتاهی مراسم اختتامیه معوق مانده جایزه مهرگان را برگزار و برگزیدگان جایزه را معرفی کند. دبیرخانه جایزه مهرگان همچنین بررسی آثار ادبی و علمی و عملکرد تشکل‌های مردم‌نهاد را برای دوره‌های بیست‌وسوم و بیست‌وچهارم جایزه مهرگان، پس از این وقفه مجددا از سر گرفته و از این پس گزارش پیشرفت کارها را مرحله به مرحله همچون سال‌های گذشته به آگاهی عموم خواهد رساند.

۵۷۵۷

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!