به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ماه گذشته یک وبلاگ نویس ملی‌گرای چینی به نام «وو وانژنگ» علیه «مو یان» تنها نویسنده چینی برنده جایزه نوبل ادبیات شکایتی را طرح و او را متهم کرد که ارتش کمونیست را لکه دار کرده و سربازان ژاپنی را در آثار داستانی خود که درباره تهاجم ژاپنی‌ها به چین است، مورد تمجید قرار داده است.

این فعال فضای مجازی به دنبال غرامت ۱.۵ میلیارد یوان (۲۰۸ میلیون دلار / ۱۶۴ میلیون پوند) از «مو یان» است که برابر با پرداخت یک یوان برای هر شهروند چینی و همچنین عذرخواهی از حذف بخش‌های توهین‌آمیز کتابش شده است، اگرچه شکایت وی هنوز در هیچ دادگاهی پذیرفته نشده است.

«مو یان» که در سال ۲۰۱۲ جایزه نوبل ادبیات را دریافت کرد، بیشتر به خاطر رمان «ذرت سرخ» شناخته می شود که داستان سه نسل از یک خانواده در شاندونگ را در طول جنگ دوم چین و ژاپن، که در چین به عنوان جنگ چین در برابر تجاوز ژاپن شناخته می شود، روایت می کند.

به گفته کارشناسان، اگرچه عناصری در کتاب‌های مو وجود دارد که احتمالاً در محیط فرهنگی محدودتر امروزی منتشر نمی‌شوند، اما او به هیچ وجه چهره‌ای مخالف حکوکت نیست. او به طور گسترده در چین تجلیل می شود و نایب رئیس انجمن نویسندگان چین است که از سوی حزب کمونیست حمایت می‌شود.

ایسنا نوشت:«دالی یانگ» استاد علوم سیاسی در دانشگاه شیکاگو، می‌گوید در حمله به چنین شخصیتی مورد احترام، این وبلاگ نویس می‌خواهد کاتولیک‌تر از پاپ به نظر برسد و برخی افراد او را به تلاش برای تقویت نفوذ خود در رسانه های اجتماعی متهم می کنند، این واقعیت که چنین کمپینی توسط سانسورچیان چین تحمل می‌شود، نشان دهنده افزایش سطوح ملی گرایی در فضای مجازی است.

در حال حاضر، «مو یان» سرشناس‌ترین نویسنده‌ چینی است که آثارش ماهانه میلیون‌ها جلد فروش دارد. این نویسنده‌ تا کنون ده‌ها رمان و داستان‌ کوتاه به نگارش درآورده است. او از سال ۱۹۸۷ با انتشار «ذرت سرخ» به شهرت رسید. رئالیسم جادویی سبک بیشتر کارهای ادبی «مو یان» است که بسیار مورد توجه اعضای آکادمی جایزه‌ نوبل ادبیات قرار گرفت و او سرانجام در سال ۲۰۱۲ به دلیل «واقع‌گرایی وهم‌آلود آمیخته با داستان‌های عامیانه و تاریخی در آثارش» به عنوان برنده نوبل ادبیات معرفی شد.

مشهورترین اثر او «ذرت سرخ» در سال ۲۰۰۳ توسط «ژانگ ییمو»، کارگردان صاحب‌نام سینما، به فیلمی سینمایی تبدیل شد و جایزه‌ خرس طلای جشنواره‌ فیلم برلین را از آن خود کرد.

«باران در شبی بهاری»، «ترانه‌های گیاه سیر»، «جمهوری شراب»، «مرگ چوب صندل»، «مرگ و زندگی در انتظار من»، «تغییر»، «گوساله و دونده دو استقامت» و «دیرشکوفا» از جمله دیگر رمان‌های نوشته‌شده توسط این نویسنده هستند.

۲۲۰۵۷

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!