این نویسنده و مقاله‌نویس ۷۵ ساله بریتانیایی-آمریکایی متولد هند که حکم ارتداد او سال‌ها پیش و در پی انتشار کتاب «آیات شیطانی» ازسوی امام خمینی (ره) صادر و از آن پس تحت تدابیر شدید امنیتی زندگی کرد، حین سخنرانی در نیویورک در تاریخ ۱۲ آگوست با ضربات چاقو از ناحیه گردن و نیم‌تنه مورد حمله قرار گرفت.

چند هفته پیش این خبر درباره سلمان رشدی منتشر شد که به کمک دستگاه‌های پزشکی خاصی تنفس دارد و از آن پس چون خبری درباره او منتشر نشد، این گمانه مطرح شد که شاید او درگذشته است و به‌علت شرایط خاص جهانی و پرهیز از سرافکندگی یک شکست عقیدتی، خبر مرگ او پنهان مانده است.

حال بنا بر گزارشی در گاردین، تاکنون از بین رفتن دست‌کم بینایی یک چشم و توانایی حرکت یک دست سلمان رشدی بر اثر ضربه چاقو، تایید شده است.

درواقع تا پیش از این، خبری درباره میزان کامل جراحات وارده به رشدی منتشر نشده بود اما با قوت گرفتن شایعه‌ها، «اندرو ویلی» نمانیده یا مدیر برنامه این نویسنده، در مصاحبه‌ای با روزنامه اسپانیایی‌زبان «ال پایس» توضیح داده که این حمله چقدر جدی بوده و زندگی وی را تغییر داده است.

بنا بر این گزارش، زخم‌های وارده بر سلمان رشدی عمیق بوده و او بینایی یک چشم خود را قطعا از دست داده است. همچنین او سه جراحت جدی در ناحیه گردن هم داشته که به دلیل قطع شدن اعصاب بازویش، یکی از دستاهایش نیز از کار افتاده است. او همچنین حدود ۱۵ جراحت دیگر در ناحیه سینه و بالا تنه دارد.

نماینده سلمان رشدی درباره این که این نویسنده هنوز در بیمارستان بستری است یا خیر، اطلاعاتی نداده و فقط به بیان این جمله که «او زنده است»! بسنده کرده است.

«هادی مطر» جوان ۲۴ ساله لبنانی-آمریکایی که به چاقو زدن به رشدی متهم شده بود، در تاریخ ۱۸ اوت در دادگاه حاضر شد و درباره اتهامات مربوط به اقدام به قتل درجه دوم و حمله به این نویسنده، اظهار بی‌گناهی کرد.

مطر که اهل نیوجرسی است، در گفت‌وگویی با نیویورک‌پست بیان کرد که از شنیدن خبر زنده ماندن سلمان رشدی شگفت‌زده شده است.

او البته ترجیح داد با توجه به هشدار وکیلش، به این پرسش که آیا با الهام از فتوای صادر شده در این زمینه تصمیم به قتل سلمان رشدی گرفته است یا خیر، پاسخی ندهد و تنها به گفتن این عبارت‌ها بسنده کند که «من به آیت‌الله (خمینی) احترام می‌گذارم و فکر می‌کنم که او آدم بزرگی است. این تنها چیزی است که می‌توانم بگویم.»

مطر همچنین با تاکید بر اینکه کاملا به تنهایی عمل کرده، گفته است، پس از دیدن توییتی در زمستان گذشته که از سفر رشدی به چاوتاکوای نیویورک خبر می‌داد، تصمیم به انجام این کار گرفته است.

این جوان مسلمان آمریکایی درباره رشدی می‌گوید: «من این آدم را دوست ندارم. فکر نمی‌کنم که آدم خیلی خوبی باشد… او کسی است که به اسلام و نظام اعتقادی آن حمله کرده است.»

این حمله به سلمان رشدی البته باعث شد برخی بنگاه‌های شرط‌بندی نیز به‌سرعت او را در زمره یکی از بخت‌های کسب نوبل ادبیات امسال، برای شرط‌بندی مخاطبان خود، قرار دهند.

۵۵۵۵

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!